MEDIK8 ChemiSCHE peeling

Hoe gaat een chemische peeling in zijn werk?

Een chemische peeling bestaat uit drie verschillende fasen: het consult, de behandeling en de nazorg. Het is belangrijk om deze fasen goed te volgen: het resultaat hangt namelijk mede af van de juiste nazorg van de huid.

Wat kan ik verwachten?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid kan gaan vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt een grove huidstructuur verfijnd. Daarnaast maakt de peeling uw huid strakker, gladder en jonger, ongeacht uw leeftijd, huidskleur of huidtype.

Voor wie is de peeling geschikt?

Deze zijn voor iedereen geschikt. Of u de huid een oppepper wilt geven of wanneer u huidproblemen wilt aanpakken. Een kuur van Medik8 peelings kan hiervoor een effectieve oplossing bieden. De behandeling kunnen worden ondergaan bij een breed scala aan de volgende huidindicaties:

  • Acne
  • Acnelittekens
  • Fijne lijntjes
  • Een grauwe huid
  • Grove poriën
  • Pigmentvlekken

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Na de peeling ontstaat er een rode kleur. Afhankelijk van de soort peeling trekt dit binnen enkele uren weg, maar bij een diepe peeling kan er soms gedurende enkele weken een roze kleur zichtbaar blijven. De bovenste huidlaag laat soms los, waardoor blaasjes kunnen ontstaan. Later ontstaan op die plaatst soms korstjes. Krab er niet aan, want daardoor kunnen littekens ontstaan. Later gaat de huid vaak wat vervellen. Ook kan er dan soms wat jeuk ontstaan. Een chemische peeling bij actieve acne werkt ook nog antibacterieel en ontstekingsremmend.

 

Risico's en complicaties

Bij een peeling bestaat het risico dat er pigmentveranderingen ontstaan in de behandelde huid. Vermindering van pigment (hypopigmentatie) komt het meeste voor. Daarom wordt een peeling ook gebruikt om overmatige pigmentaties te verminderen. De verminderde pigmentatie verdwijnt, afhankelijk van de ernst in weken tot maanden. Na een diepe peeling kan het soms een jaar duren. Het is ook mogelijk dat de huid reageert met een overmatige pigmentatie (hyperpigmentatie). Dit herstelt in de loop van maanden tot een jaar. Bij zeer forse pigmentatie herstelt de huid niet altijd volledig. Om de kans op overmatige pigmentatie te verkleinen, is het belangrijk dat u de huid in de eerste maanden na de peeling niet aan de zon of aan een zonnebank blootstelt. Gebruik overdag een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger.